Savarina cu pesmet

Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In compozitie se adauga albusuril

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de pesmet
  • sare
  • zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar tos
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura de rom
  • frisca
  • gem

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In compozitie se adauga albusurile batute spuma tare si se omogenizeaza bine. Aluatul se pune in forme speciale de savarina care se coc in cuptor. Dupa ce s-au racit, se taie capacele, se insiropeaza cu sirop de zahar cu rom. Se umplu apoi savarinele cu frisca, se acopera cu capacelele si se pune deasupra gem de capsuni.


Se tin la rece pana la servire.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu piersici Turta dulce Cozonac moldovenesc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors