Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In compozitie se adauga albusuril
Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In compozitie se adauga albusurile batute spuma tare si se omogenizeaza bine. Aluatul se pune in forme speciale de savarina care se coc in cuptor. Dupa ce s-au racit, se taie capacele, se insiropeaza cu sirop de zahar cu rom. Se umplu apoi savarinele cu frisca, se acopera cu capacelele si se pune deasupra gem de capsuni.
Se tin la rece pana la servire.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu piersici Turta dulce Cozonac moldovenesc
Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume