luatul 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar. Se adauga 6 linguri faina si albusurile spuma. Merele 1kg de mere curatate se taie feliute subt
luatul
6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar. Se adauga 6 linguri faina si albusurile spuma.
Merele
1kg de mere curatate se taie feliute subtiri , se amesteca cu 1 pahar zahar , 1 pahar apa si se fierb pana ce se leaga bine.
Se scurge zeama iar merele se aseaza intr-o movilita turtita in mijlocul cratitei( 26X5 cm.) , lasand de jur imprejur cam 4cm.
Se toarna aluatul in jurul merelor si peste , acoperindule.
Se coace pana ce se rumeneste. Se desprinde cu un cutit marginea prajiturii de cratita. Se pune deasupra farfuria de servit si se intoarce.(fundul devine fata!)
Siropul ramas se fierbe adaugand zahar , zeama de lamaie si 4 linguri coniac. Cand este caldut se insiropeaza blatul de pe margine.
La servire se acopera cu frisca.
Pofta buna!
Reteta Savarina cu mere a fost propusa de Neta pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura Maya cu mere si crema de brinza ,
Prajitura cu mere,
Foietaj cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post