Savarina cu drojdie

Drojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu putina sare, dupa care se i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • 3 oua
  • 1 jumatate pahar lapte
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 pahare apa
  • 1 jumatate pahar rom

Mod de preparare

Drojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu putina sare, dupa care se incorporeaza in faina. Se framanta aluatul usor si se pune apoi in forma de savarina unsa cu unt. Se introduce in cuptor si se lasa la copt. Se insiropeaza apoi cu sirop si rom si se rastoarna din forma, dupa ce se raceste.


Se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Prajitura televizor

Cornulete cu rahat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide