Savarina

Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga oul batut, faina, restul de ulei si coa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 gr zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru ornare:
  • 200 gr frisca
  • 25 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 gr marmelada
  • Pentru sirop:
  • 300 gr zahar
  • 50 ml apa
  • 1 jumatate lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga oul batut, faina, restul de ulei si coaja rasa de lamaie. Se framanta bine aluatul, apoi se lasa la dospit. Se imparte in 10 bucati egale, care se pun in forme speciale de savarina, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se lasa la dospit, apoi se coc, in cuptorul incins. Se fierbe zaharul cu apa si esenta de rom, pentru sirop. Savarinele coapte se lasa la racit, apoi se pun in sirop si se lasa la scurs, pe un gratar. Se ung cu marmelada deasupra, li se taie cate un capacel si se umple cu frisca, amestecata cu vanilie si zahar.


Se servesc imediat.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Prajitura cu gem Prajitura snikers

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors