Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga oul batut, faina, restul de ulei si coa
Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga oul batut, faina, restul de ulei si coaja rasa de lamaie. Se framanta bine aluatul, apoi se lasa la dospit. Se imparte in 10 bucati egale, care se pun in forme speciale de savarina, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se lasa la dospit, apoi se coc, in cuptorul incins. Se fierbe zaharul cu apa si esenta de rom, pentru sirop. Savarinele coapte se lasa la racit, apoi se pun in sirop si se lasa la scurs, pe un gratar. Se ung cu marmelada deasupra, li se taie cate un capacel si se umple cu frisca, amestecata cu vanilie si zahar.
Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple Prajitura cu gem Prajitura snikers
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post