Savarina

Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se adauga la final unt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 175 gr unt
  • 15 gr zahar
  • 12 gr drojdie
  • 4 oua
  • 50 ml lapte
  • sare
  • unt
  • pesmet
  • Pentru sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura rom
  • Pentru garnitura:
  • 250 gr frisca
  • fructe confiate
  • marmelada de caise

Mod de preparare

Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se adauga la final untul topit. Se lasa aluatul la crescut la cald, dupa care se pune intr-o forma de savarina unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se lasa la crescut, apoi se pune la cuptor, unde se lasa la rumenit. Separat, se prepara siropul si se lasa la racit, apoi se toarna peste savarina racita. Se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, apoi se umple cu frisca batuta.


Se serveste garnisita cu fructe confiate.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Tiramisu Prajitura Snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide