Savarina

Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna cu faina si se amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de nuci macinate
  • vanilie
  • 3 linguri de zahar tos
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura de rom
  • frisca

Mod de preparare

Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna cu faina si se amesteca apoi cele doua compozitii. Se adauga putina sare, zahar vanilat si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava mare si se coace 30 de minute. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se taie in doua pe latime. Se insiropeaza cu un sirop facut din trei linguri de zahar, o lingura de rom si trei linguri de apa. Se taie apoi in diferite forme geomtrice si se umplu cu frisca, dupa care se da la rece.


Se serveste insiropata bine si ornata cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine Prajitura negresa Turta dulce

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide