Savarina

Zaharul se freaca spuma cu galbenusurile. Se adauga coaja si zeama de lamaie, pesmetul si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi albusurile batute sp

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri de zahar pudra
  • 5 oua
  • 5 linguri de pesmet
  • zeama si coaja rasa de lamaie
  • frisca
  • Pentru sirop:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • rom

Mod de preparare

Zaharul se freaca spuma cu galbenusurile. Se adauga coaja si zeama de lamaie, pesmetul si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma cu sare si se toarna compozitia intr-o forma de savarina. Se pune la copt, la foc mediu. Dupa ce s-a racit, se scoate din forma si se insiropeaza cu siropul preparat din zaharul fiert cu apa si rom.


Savarina se serveste umpluta si ornata cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere Prajitura snikers Prajitura televizor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors