Sarlota diplomat

Un desert delicios este sarlota diplomat. Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: frisca, galbenusuri, lapte, zahar, gelatina, piscoturi, alune ( arahide sau nuci), vanilie, rom.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • 8 foi gelatina
  • 250 g pisco­turi de sampanie
  • 250 g frisca
  • 150 g alune turcesti
  • arahide sau nuci pisate
  • vanilie
  • rom.

Mod de preparare

Se pune pe foc laptele, adaugand galbenusurile frecate cu zaharul, vanilia si romul si amestecand mereu pana incepe sa se ingroase. Se ia la o parte si se adauga foile de gelatina dizolvate dinainte in 2—3 linguri de apa fierbinte. Se amesteca bine si se lasa sa se ra­ceasca putin. In acest timp, in forma de tort, sau in forma speciala de sarlota, se asaza piscoturile inmuiate intr-un sirop subtire de zahar si rom. Piscoturile se asaza unul langa altul pe fundul si pe la­turile formei.

In compozitia in care a fost lasata sa se raceasca putin, se pun alu­nele si frisca, un paharel de rom, se amesteca bine si se toarna in forma capitonata cu piscoturi. Se tine la gheata 3—4 ore.


Cand se serveste, se rastoarna pe farfurie.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat de struguri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors