Un desert delicios este sarlota diplomat. Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: frisca, galbenusuri, lapte, zahar, gelatina, piscoturi, alune ( arahide sau nuci), vanilie, rom.
Se pune pe foc laptele, adaugand galbenusurile frecate cu zaharul, vanilia si romul si amestecand mereu pana incepe sa se ingroase. Se ia la o parte si se adauga foile de gelatina dizolvate dinainte in 2—3 linguri de apa fierbinte. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin. In acest timp, in forma de tort, sau in forma speciala de sarlota, se asaza piscoturile inmuiate intr-un sirop subtire de zahar si rom. Piscoturile se asaza unul langa altul pe fundul si pe laturile formei.
In compozitia in care a fost lasata sa se raceasca putin, se pun alunele si frisca, un paharel de rom, se amesteca bine si se toarna in forma capitonata cu piscoturi. Se tine la gheata 3—4 ore.
Cand se serveste, se rastoarna pe farfurie.
Alte retete recomandate:
Tort diplomat
Tort diplomat cu capsuni
Tort diplomat de struguri
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post