Sarlota de ciocolata cu nuca (migdale)

Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat; Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 100 g nuci sau migdale
  • 1 bucata lamaie
  • 2 tablete de ciocolata
  • 3 pahare smantana

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat;

Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena;

Nucile sau migdalele taiate extrem de fin sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamai. Acest amestec se intinde peste crema;

Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecandu-se continuu pana se obtine o crema consistenta;

Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru cateva ore. Se serveste rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors