Sarlota cu prune

Se bat galbenusele cu zaharul si apa calda, se pun apoi albusele spuma tare, faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se toarna in tava mare ed a

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat: 4 oua
  • 120 g zahar
  • 3 linguri apa calda
  • 125 g faina
  • praf de copt
  • Crema: 600 g prune
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 8 foi gelatina
  • 600 g brinza de vaci
  • scortisoara
  • 80 g zahar
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

Se bat galbenusele cu zaharul si apa calda, se pun apoi albusele spuma tare, faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se toarna in tava mare ed aragaz unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit. Se scoate apoi din tava, se unge cu gem si se ruleaza intr-un prosop umed.

Prunele bucati se fierb cu apa, zaharul si gelatina, amestecand incontinuu. Se amesteca branza de vaci cu scortisoara, zaharul si sosul de prune si se lasa 40 min la rece. Se incorporeaza frisca batuta. Blatul se taie felii potrivit de groase. Se ia o sita mare si se pune blatul pe fundul si peretii ei. Se toarna crema si se acopera cu un rand de felii de blat. Se da 5 ore la rece. Inainte de servire se rastoarna cu grija pe un platou.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala