Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 2 linguri apa cal
Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 2 linguri apa calduta si 8 linguri faina. Se coace blatul pe o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Imediat dupa coacere, se scoate hartia de copt si se ruleaza piscotul cu ajutorul unui prosop presarat cu zahar praf, pentru ca piscotul sa nu se prinda de prosop. Se pune piscotul la rece.
Se deruleaza piscotul, se unge cu gem de gutui si se ruleaza la loc. Se pune in folie de aluminiu. Timp de o noapte se tine in frigider.
Apoi, se taie rulada in felii de 1cm. grosime, cu care se tapeteaza o forma de sarlota.
Gutuile se curata si se rad. Se calesc intr-o cratita acoperita, apoi se lasa sa se raceasca. Se pun in blender pentru a forma un pireu.
Gelatina se inmoaie in apa rece vinul se pune la fiert si cand a dat un clocot, se adauga gelatina topita, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Intre timp, in pireul de gutui se pune vanilia, mierea si vinul cu gelatina. Se lasa la rece. Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn. Cand s-a racit compozitia, se incorporeaza in ea frisca batuta si se pune crema rezultata peste feliile de rulada din forma de sarlota. Se acopera cu restul de felii de rulada. Se tine cel putin 6 ore la rece, inainte de servire. Se orneaza cu frunze de lamaita.
Se serveste insotita de un vin alb sec.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post