Racoritoare ca o zi tarzie de toamna!!!
Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat cu o lingura.
Se pun la fiert 2 cani de apa impreuna cu 3 linguri de zahar. Cand dau in clocot, se pun perlele de tapioca si se lasa sa fiarba cca. 30 minute, la foc mic. Se scurg daca mai ramane sirop la fiert, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca.
Frisca lichida se mixeaza pana se intareste, apoi se adauga perlele de tapioca, fructele maruntite de ananas bine scurse de sirop si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 2 ore sau de preferat de seara pana dimineata.
Se pregateste crusta, caramelizand zaharul pana ce capata o culoare maroniu deschis, apoi adaugam miezul de nuca. Se da de pe foc si se incorporeaza cele 2 oua batute bine, in amesctecul de zahar caramel si nuci, amestecand in continuu cu o lingura pana ce devine un amestec omogen. Se repartizeaza uniform deasupra prajiturii, repede, cat este fierbinte si se mai lasa cca. 30 minute la rece.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post