Salam de biscuiţi reţetă de post

Salam de biscuiţi reţetă. Se dau in clocot apa si zaharul, dupa care se adauga margarina. Treptat se adauga biscuitii, maruntiti in prealabil. Se amesteca rahatul, stafidele s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 2 cani apa
  • 1 cana zahar
  • 1 pachet margarina
  • 1 kg biscuiti
  • 4-5 linguri cacao
  • rahat maruntit
  • stafide
  • nuca maruntita
  • dupa preferinta si gust
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Se dau in clocot apa si zaharul, dupa care se adauga margarina.

Treptat se adauga biscuitii, maruntiti in prealabil. Se amesteca rahatul, stafidele sau nucile maruntite, pana se formeaza o compozitie omogena.

Dupa ce compozitia s-a racit (~ 30 grade), se pune pe o folie pentru prajituri nuca de cocos peste care se va pune compozitia prajiturii si se ruleaza, lasandu-se la rece ~ 2ore.

Se taie felii si se serveste.


Variante de pregatire:

I. se pot face bilute, in mijloc punandu-se visine din visinata, dupa care se dau prin nuca de cocos

II. Se aseaza componizitia ca pentru rulada, in interior se aseaza o banana, dupa care se ruleaza si se da prin nuca de cocos.

Se taie felii si se serveste imediat pentru ca banana sa nu se oxideze

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

Întotdeauna, când suntem toți acasă, în week-end, încerc să pregătesc niște gustări mai altfel...

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide