6 galbenusuri, apa, 200 gr. zahar se bat pana se fac spuma, se adauga faina si cele 6 albusuri (care s-au batut spuma) se amesteca incet. Se face un a
6 galbenusuri, apa, 200 gr. zahar se bat pana se fac spuma, se adauga faina si cele 6 albusuri (care s-au batut spuma) se amesteca incet. Se face un aluat ca la rulada sau pandispan (chec). Aceleasi temperaturi si timpi de coacere.
Apoi celelalate 6 galbenusuri cu 100 gr zahar si 125 ml lapte se amesteca si se pun pe o baie de aburi, continuand sa amesteci pana se face ca o crema.
Se iau 6 foi de gelatina, se prepara dupa cum scrie pe pachet si se amesteca cu crema. 250 ml de frisca, un praf de intarit frisca, un zahar vanilat, 150 gr. zahar se bat pana cand amestecul s-a intarit, apoi se amesteca cu crema.
50 gr de stafide se pun pt. o jumatate de ora in rom, apoi se amesteca cu crema.
Blatul copt se taie in doua parti egale si prima jumatate se stropeste cu putin rom, se unge cu crema, apoi se aseaza a doua jumatate si se unge cu restul cremei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post