Rulourile umplute cu visine si cafea sunt un preparat savuros, rapid de gatit. Pe langa visine si cafea, mai contin rachiu si frisca si cacao.
Se amesteca untul cu smantana, rachiul, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se inveleste in folie si se lasa la frigider o ora. Se imparte apoi in 16 bucati egale. Se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, si se asaza pe fiecare cate un sir de visine fara samburi. Se ruleaza si se pune ruloul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 40 de minute, in cuptorul incins, apoi, in timp ce se raceste se pregateste crema. Se bate frisca cu zaharul, cacaua si cafeaua pregatita dinainte. Se pun 6 rulouri unul langa altul, apoi se acopera cu crema, se adauga din nou rulouri, crema, construind in forma de piramida.
Se acopera cu crema si se lasa la rece pana a doua zi.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu rahat
Tiramisu
Placinta cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post