Rulouri cu frisca

Se prepara aluatul din ingredientele indicate. Se taie aluatul in fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Se infasoara fasiile pe tuburi speciale de le

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat frantuzesc:
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • 1 ou
  • 50 gr zahar pudra
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr frisca

Mod de preparare

Se prepara aluatul din ingredientele indicate. Se taie aluatul in fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Se infasoara fasiile pe tuburi speciale de lemn sau de tabla. Se pun rulourile in tava, se ung cu ou si se coc, la foc moderat, timp de 30 de minute.

Cand se racesc rulourile se scot de pe suporturi, se umplu cu frisca si se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajitura cu capsuni si frisca

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide