Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albu
Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma galbenusurile impreuna cu 4 linguri de apa calda si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat spuma albusurile cu restul de zahar, apoi se incorporeaza frisca in amestecul de galgenusuri. Se presara faina in ploaie peste compozitia obtinuta, apoi se framanta bine aluatul. La final, se toarna gradat untul topit, apoi se omogenizeaza. Se pune aluatul in tava si se da timp de 10 minute la cuptor. Dupa coacere, se scoate aluatul de rulada din cuptor si se rastoarna pe un servet curat de bucatarie, presarat cu zahar. Se stropeste hartia de copt cu apa si se desprinde cu grija. Se ruleaza apoi aluatul cu ajutorul servetului de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
Pentru umplutura, se curata portocalele, indepartand inclusiv pielita alba de sub coaja. Se indeparteaza si membrana care separa feliile unele de altele, apoi se taie bucatele si se amesteca bine cu gemul de portocale. Se desfasoara aluatul, se unge uniform cu amestecul de gem si portocale, apoi se ruleaza la loc.
Se presara cu zahar pudra si se taie in felii fine, de aceeasi grosime. Se serveste rulada la o cafea fierbinte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post