Crema Se amesteca mascarpone +zahar pudra+zah.vanilat +sare+apa de trandafiri. Separat se bate frisca tare dar nu "batz", ca nu mai are acelasi gust
Crema
Se amesteca mascarpone +zahar pudra+zah.vanilat +sare+apa de trandafiri.
Separat se bate frisca tare dar nu "batz", ca nu mai are acelasi gust si se adauga in prima compozitie.
Se amesteca usor si se da la frigider.
Blatul
Se bat albusurile spuma tare se adauga zaharul treptat si sarea. Albusul trebuie sa fie lucrat foarte bine.
Cu paleta invartind usor, se adauga otetul, apa de trandafiri, amidonul si nuca de cocos.
Se pune hartie de copt si foarte usor se unge cu putin ulei aproape nu trebuie dar marginile au tendinta a se prinde usor.
Se da la cuptor pt 30-35 min, blatul trebuie sa ramana aproape alb, dar facut in acelasi timp (cuptorul la 110-130 grade celsius, aici in functie de cuptor).
Lasati sa se racoreasca cateva minute si apoi intoarceti blatul, puneti crema si rulati.
Daca vreti sa obtineti o rulada asa mai impunatoare, rulati lungime , pe latura mai scurta.
Rulada va avea mici crapaturi, normale ca doar e blat de bezea, dar tocmai acest aspect o face deosebita.
Pofta buna!
Reteta pavlova meringue roulade a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro
Alte retete de rulade gasiti aici:
Rulada cu mac,
Rulada in culori.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post