Rulada Ochi de elefant este o reteta de rulada cu crema de branza si banane, haioasa, delicioasa si potrivita pentru copii. Rulada se prepara usor, si se topeste in gura.
Albusurile se bat spuma, li se adauga 2 linguri de zahar si se mai bat putin. Galbenusurile se freaca bine cu 3 linguri de zahar apoi se adauga peste albusuri, iar la final se pune amestecul de faina + cacao + praf de copt si se omogenizeaza totul usor prin rasturnare cu o paletica. Am pus compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (tava mea are 31x21 cm) si am copt la 350 F.
Intre timp am pregatit un servet de panza umezit (se poate stropi cu un pulverizator cu apa) peste care am rasturnat blatul copt si am rulat pe lungul foii. Intr-un bol am mixat trei sferturi dintr-un pachet de branza Philadelphia (cam 200 g) cu 2-3 linguri de zahar (la chestia asta se pot adauga si esentele preferate).
Separat, intr-un bol mai mare am facut frisca din 200 g de smantana 35%, pe care am indulcit-o cu 1 lingura de zahar pudra si i-am adaugat aproximativ 25 g ciocolata amaruie data pe razatoarea mare. La final am incorporat in frisca tot cate un sfert din amestecul de Philadephia pana am obtinut o crema omogena.
Am intins frumos foaia, am uns-o "sanatos" cu o parte din crema, am pus o banana si am rulat o data, apoi inca o banana cu putina crema deasupra si am mai rulat odata. Am asezat-o pe un platou cu marginea dedesubt.
Rulada cu crema de branza si banana se orneaza dupa imaginatie.
Pofta buna! Reteta Rulada Ochi de elefant a fost propusa de Ria pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post