Rulada mea cu capsuni, zmeura, mure sau afine

Rulada cu capsuni, zmeura, mure sau afine este foarte usor de pregatit. Asa cum ii spune si numele poate fi pregatita cu orice fel de fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • capsuni sau alte fructe de padure (zmeura
  • mure
  • afine);
  • la fiecare 100 gr de fructe 1 lingura de zahar;
  •  
  • Pentru blat aveti nevoie de:
  • 4-5 oua (la temperatura camerei)
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 zahar vanilat(l-am uitat din poza)
  • 1/4 lingurita sare
  •  
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 200 ml frisca
  • piure-ul de la 100 gr. fructe
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  • 100-150 gr. fructe (din care 3/4 le taiati sferturi si jumatati
  • 1/4 le folositi pentru decor daca doriti)
  • 3 foi de gelatina sau 5 gr. gelatina granule

Mod de preparare

Totul incepe cu un piure de capsuni (sau alte fructe de padure). La 100 gr. de fructe puneti o lingura de zahar, bagati blenderul in fuctiune si pasati pana aveti o pasta fina, pe care apoi o dati printr-o strecuratoare ca sa separati de samburi. (aici am facut din 1200 gr. fructe)

Pentru rulada aveti nevoie de piure-ul de la 100 gr. fructe. E delicios si il mai puteti folosi la prepararea si asezonarea inghetatelor, prajiturilor, pentru jeleuri, peltele, bauturi cu lapte/iaurt/kefir etc. De asemenea il puteti congela si faceti de Craciun o rulada cu capsuni.

Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati faina cu amidonul si sarea. Separati albusurile de galbenusuri. bateti galbenusurile cu zaharul vanilat, jumatate din cantitatea de zahar. Bateti albusurile spuma apoi adaugati restul de zahar si mai bateti un minut. Cu o spatula de cauciuc incorporati treptat galbenusurile si faina+amidon. Puneti compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, nivelati usor si dati la cuptorul preincalzit 7-10 minute, pana se aureste usor. Scoateti din cuptor si cat inca este calda rasturnati cu fata in jos pe un servet curat, desprindeti hartia de copt si rulati blatul, apoi lasati-l deoparte. In felul acesta va prinde si va pastra forma de rulada, se poate rupe daca-l rulati doar cand e rece.

CREMA: Dati piure-ul in clocot (eu il bag la microunde), apoi adaugati gelatina inmuiata in prealabil in apa si amestecati bine pana se dizolva si lasati-l sa se raceasca. Bateti frisca, indulciti-o cu cele 2-3 linguri de zahar, iar cand piure-ul de fructe a ajuns la temperatura camerei adaugati-l la frisca si amestecati bine. Daca compozitia vi se pare ca e prea moale (depinde de ce consistenta are frisca) lasati 1/2 ora la frigider pentru a se intari putin. Ungeti blatul rece cu aceasta crema, apoi presarati deasupra capsunii taiati si rulati. Dati la frigider 1 ora apoi decorati si serviti.

Reteta Rulada cu capsuni, zmeura, mure sau afine a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti rulada cu fructe de la frigider.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors