Rulada fina cu ness

Se amesteca zaharul cu miezul de nuca, cacao, oul batut si lichior(20 ml) si se omogenizeaza compozitia. Pe o folie de staniol sau hartie pergament se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:1 ou
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g miez de nuca prajit si tocat
  • 2 linguri cacao
  • putin lichior de cacao sau cafea sau esenta de rom
  • crema:200 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 2 linguri ness
  • 3 galbenusuri
  • ornament: nuca de cocos sau miez de nuca macinat

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu miezul de nuca, cacao, oul batut si lichior(20 ml) si se omogenizeaza compozitia. Pe o folie de staniol sau hartie pergament se intinde cu mana o foaie groasa cam de 5 mm. Peste foaie se intinde un strat de crema si se ruleaza cu ajutorul foliei de staniol. Dupa ce se ruleaza se presara cu cocos sau miez de nuca si se ruleaza imediat in folie de staniol si se baga in gongelator.

Pentru a obtine crema, se freaca untul spuma, se adauga zaharul, nessul si apoi galbenusurile pe rand. Se continua cu frecarea cremei pana se dizolva bine nessul. Din aceste ingrediente se vor obtine 2 rulade de aproximativ 30 cm.

Dupa preferinta, se pot pune visine din visinata(fara samburi) pe latura foii de unde se incepe sa se ruleze.
Cand se scoate din cogelator se portioneaza si se serveste imediat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors