Rulada din biscuiti Noapte si Zi

Rulada din biscuiti este o reteta simpla ce seamana un pic cu reteta de salam de biscuiti. Pentru aceasta reteta de desert aveti nevoie deisgur de biscuiti, crema de ciocolata, nuca de cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g biscuiti pisati(dati la robot)
  • 200g unt
  • 200 g crema tartinabila de ciocolata
  • esenta de rom
  • 150 g miez de nuca maruntit
  • Crema:
  • un plic de praf de budinca cu gust de cocos
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra de menaj
  • 20 g unt
  • Ornat:
  • 100 g nuca de cocos deshidratata

Mod de preparare

Biscuitii macinati se amesteca cu untul topit, cu crema de ciocolata, esenta de rom, miezul de nuca maruntit, pana se formeaza un amestec omogen. Se incalzeste laptele bine impreuna cu zaharul apoi se toarna peste praful de budinca, amestecandu-se continuu cu un tel, pe flacara mica a aragazului pana se ingroasa bine. Se da la o parte, se lasa sa se racoreasca apoi se incorporeaza untul.

Amestecul din biscuiti se intinde intre doua folii de celofan, cu ajutorul unui sucitor, pana obtinem o foaie dreptunghiulara cu o grosime uniforma de cca 0,5-1cm, peste care se intinde un strat de crema de cocos care trebuie sa fie calduta, apoi ajutandu-ne de celofan, rulam strans si lasam rulada obtinuta la rece macar o ora sa se intareasca (sau se da la congelator cca 20 minute)apoi se scoate si se glazureaza cu ciocolata de menaj topita (se da prin razatoare inainte de a o topi)si amestecata cu un cubulet mic de unt si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata.


Se mai lasa la rece o ora apoi se taie feliute subtiri
Reteta Rulada din biscuiti Noapte si Zi a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete cu buscuiti gasiti aici:
Salam de biscuiti (de post),
Prajitura cu mere si biscuiti,
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana a la gaby_d

De foarte mult timp am vrut sa prepar ciorbitza Gabytzei-gaby_d,astazi am reusit,a iesit foarte buna,mersi:-*

Ciorba radauteana a la gaby_d
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide