Rulada de pandispan cu ananas si cocos este la fel de buna pe cat de bine arata. Aceasta prajitura delicioasa de casa cu frisca si fructe poate sta pe orice masa festiva.
Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zahar tos si zaharul vanilinat.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si 1/2 din cantitatea de fulgi de cocos. Se adauga restul de albus si se inglobeaza.
Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10 min.
Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie presarat cu fulgi de cocos. Se desprinde hartia de copt si se ruleaza pandispanul in prosop. (Al meu blat s-a ars putin pe margini, deoarece nu l-am intins uniform).
Pentru prepararea umpluturii se lasa sa se scurga ananasul si se taie bucati. Se bate frisca impruna cu intaritorul. Se lasa putina frisca deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza 50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas.
Se unge foaia cu umplutura de cocos , se ruleaza, si se da la rece 60 de min.
Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas, cirese confiate (eu nu am avut) si fulgi de cocos .
Mi-a placut pentru ca nu este exagerat de dulce si mai ales pentru aroma de cocos.
Reteta de rulada de pandispan cu ananas si cocos a fost propusa de amalia_aa pe forum culinar.
Rulada de pandispan cu ananas si cocos se serveste felii, de la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post