Se incalzeste cuptorul la 350*F(180*C). Se intinde o foaie de pergament intr-o tava de 40x25 cm. Se amesteca ouale cu zaharul si vanilia. Intr-un alt
Se incalzeste cuptorul la 350*F(180*C). Se intinde o foaie de pergament intr-o tava de 40x25 cm. Se amesteca ouale cu zaharul si vanilia. Intr-un alt bol se bat albusurile spuma si se amesteca usor in prima compozitie. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se toarna peste compozitia cu oua. Se toarna in tava. Se introduce in mijlocul cuptorului si se coace 15-20 min. Se presara zaharul pudra pe un prosop de bucatarie. Se scoate blatul fierbinte pe prosop si se scoate hartia. Se ruleaza blatul pe lungimea prosopului si se lasa la racit.
Se amesteca zaharul cu amidonul. Se adauga sucul de lamiie si ouale. Se pune pe foc pina se ingroasa, cam 10 min. Se adauga untul, amestecind continuu si se lasa la racit. Se intinde blatul peste care se intinde crema racita. Se presara afinele si se ruleaza din nou.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala