Tot timpul mi-a fost teama de rulade, ca nu-mi vor iesi, si trebuie sa marturisesc ca aceasta reteta de rulada de dovleac cu crema de branza mi-a spulberta orice temere.
In primul rand preparam blatul pentru rulada. Incingeti cuptorul la 180 de grade celsius si tapetati o tava pentru cuptor cu hartie pentru copt.
Intr-un bol mare bateti ouale cu jumatate din cantitatea de zahar pana se ingroasa si se deschid la culoare.
Apoi adaugati dovleacul si vanilia si amestecati bine. Separat, intr-un alt bol, bateti albusurile impreuna cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul.
Incorporati cu grija cele doua amestecuri, amestecand de jos in sus. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si scortisoara si amestecati la fel, de jos in sus. Cernutul fainii este important pentru a obtine un aluat usor, aerat.
Puneti aluatul in tava la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp preparam crema de branza:
Puneti branza intr-un bol si mixati-o cu blenderul pana cand este fina (daca folositi deja o crema de branza cremoasa, acest pas nu mai e necesar). Adaugati zaharul si condimentele si mixati in continuare pana cand nu se mai simte zaharul. Dati la frigider pana in momentul folosirii.
Scoateti blatul de la cuptor si rasturnati-l pe un prospo curat si umezit. Rulati cat mai strans blatul si impachetati-i marginile ca la o bomboana ca sa nu se desfaca. Lasati-l asa pentru 15-20 de minute, dupa care intindeti crema, lasand 2cm la margini. Cu ajutorul unei folii alimentare rulati din nou blatul si il lasati la frigider pana in momentul servirii.
Rulada de dovleac cu crema de branza se serveste rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post