Rulada de ciocolata cu nuca

Se amesteca bine jumatate din cantitatea de zahar, cacaua si untul. Se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si zaharul ramas, faina si nuca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr zahar tos
  • 6 oua
  • 50 gr cacao
  • 80 gr nuca
  • 20 gr unt
  • 20 gr faina
  • sare
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca
  • 100 gr zahar
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca bine jumatate din cantitatea de zahar, cacaua si untul. Se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si zaharul ramas, faina si nuca macinata. Se tapeteaza o tava cu hartie cerata si se toarna compozitia. Se coace la cuptor, la foc potrivit, iar dupa ce s-a racit se rastoarna blatul. Separat, se bate frisca impreuna cu zaharul si ciocolata rasa. Blatul, se unge cu frisca si se ruleaza, dupa care se da la rece.


Se serveste felii.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tiramisu Turta dulce

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide