Rulada de biscuiti cu banane este delicioasa si usor de pregatit. Rulada de biscuiti poate fi pregatita cu succes pentru o gustare sau pentru platoul cu prajituri de la ocaziile festive.
Se fierb ingredientele pentru sirop, pana se leaga putin compozitia si se da la rece, nu in frigider ca face o pojghita, nu tocmai estetica. Daca acest lucru se intampla totusi, fiti fara grija ca se topeste daca amestecati cu nitica putere...Intre timp se zdrobesc 500 gr, de biscuiti, eu i-am batut bine la cap cu batatorul de snitele intr-o punga.
Siropul caldut se amesteca cu biscuitii rezultand o pasta, e cu atat mai fina cu cat biscuitii sunt mai faramitati.
Ii lasam sa-si traga sufletul si o aroma puternica de rom si trecem la compozitia alba.
Purcedem si la frecatul lor pana devine o pasta fina si nu se mai simte deloc zaharul, chiar de e el facut pudra...
Se intinde pe o folie de copt prima foaie de cacao, adica cea neagra cu biscuiti, apoi urmeaza compozitia alba.
Foaia nu trebuie sa fie mai lata de o palma si jumatate si lunga cat va ajunge.In functie de cat de lunga e, de atatea banane aveti nevoie. Eu am folosit 2. Nu va descumpaniti daca le vedeti incovoiate, indreptati-le usor cu mana insa fara a le rupe...Dar n-am zis unde se pun. Deci, cele 2 micute se pun pe lungimea foii pe partea dinspre voi pentru a o putea rula.
Si incepem rulajul cat mai strans, ajutandu-ne de foaia de copt.
La frigider cu ea cateva ore, pentru reusita sigura o noapte!
Reteta de rulada de biscuiti cu banane a fost propusa de Newme pe forum culinar.
Serviti rulada de biscuiti cu banane de la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post