Rulada cu spuma de capsuni

Rulada cu spuma de capsuni este un delicios desert de vara. Pentru a pregati aceasta prajitura aveti nevoie de 200 g de capsune.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Spuma de capsuni:
  • 150-200 g capsuni
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 3-4 linguri suc de portocale
  • 4-5 linguri zahar.

Mod de preparare

Rulada cu spuma de capsuni este un delicios desert de vara. Pentru a pregati aceasta prajitura se face prima data aluatul:
Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incins. Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.


Se taie capsunile in bucati mici si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu sucul de portocala si zaharul. Se lasa sa fiarba 5-6 minute. Se adauga gelatina inmuiata mai intai in 3 linguri apa si topita pe baie de aburi. Se da la rece. Se bate frisca pana isi dubleaza volumul si se adauga jeleul de capsuni bine racit. Se poate folosi si smantana pentru frisca (250g), in acest caz se mareste cantitatea de zahar.


Se desface rulada, se intinde spuma de capsuni si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Pe masura ce se ruleaza se desface si hartia de copt.


Rulada cu spuma de capsuni se poate pudra cu zahar farin. Se lasa la rece pana in momentul servirii. Capsunele pot fi inlocuite si cu zmeura, mure, fragi sau alte fructe.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea ruladei ar fi utila o tava Kitchen Craft de la Kitchenshop.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide