Rulada cu spuma de capsuni este un delicios desert de vara. Pentru a pregati aceasta prajitura aveti nevoie de 200 g de capsune.
Rulada cu spuma de capsuni este un delicios desert de vara. Pentru a pregati aceasta prajitura se face prima data aluatul:
Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incins. Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.
Se taie capsunile in bucati mici si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu sucul de portocala si zaharul. Se lasa sa fiarba 5-6 minute. Se adauga gelatina inmuiata mai intai in 3 linguri apa si topita pe baie de aburi. Se da la rece. Se bate frisca pana isi dubleaza volumul si se adauga jeleul de capsuni bine racit. Se poate folosi si smantana pentru frisca (250g), in acest caz se mareste cantitatea de zahar.
Se desface rulada, se intinde spuma de capsuni si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Pe masura ce se ruleaza se desface si hartia de copt.
Rulada cu spuma de capsuni se poate pudra cu zahar farin. Se lasa la rece pana in momentul servirii. Capsunele pot fi inlocuite si cu zmeura, mure, fragi sau alte fructe.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea ruladei ar fi utila o tava Kitchen Craft de la Kitchenshop.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post