Rulada cu nuca

Amesteca ingredientele pentru aluat. Poti adauga si putin lapte daca este nevoie. Imparte aluatul in sase parti egale. Intinde subtire 2 parti si pune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 800 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 1 cutie smantana
  • Pentru umplutura: 1 pachet praf de copt
  • 250 g mac sau miez de nuca
  • 20-30 g faina
  • 200 g margarina
  • 250 g zahar

Mod de preparare

Amesteca ingredientele pentru aluat. Poti adauga si putin lapte daca este nevoie. Imparte aluatul in sase parti egale. Intinde subtire 2 parti si pune-le deoparte. Amesteca ingredientele pentru umplutura si adauga o cantitate suficienta de lapte, incat sa obtii o umplutura cu care poti unge aluatul. Pune umplutura deoparte. Intinde o parte din aluat si unge-o cu o parte din crema, dupa care ruleaza-o si aseaza-o in tava, procedeaza la fel si cu celelalte trei parti din aluat. Nu aseza ruladele prea aproape una de cealalta si coace-le.
Alte Retete cu prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

Simplă și de efect, asta dacă aveți răbdare până a doua zi ;)

Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide