Merele rase se amesteca cu zahar dupa gust, si se pun la calit in ulei pana scade zeama merelor bine. Cand s-au racit se adauga scortisoara. Coca am f
Merele rase se amesteca cu zahar dupa gust, si se pun la calit in ulei pana scade zeama merelor bine. Cand s-au racit se adauga scortisoara. Coca am facut-o asa: intr-un castron am pus 2 cani de faina, sarea si margarina, am framantat putin, apoi am pus cubul de drojdie dizolvat in apa. Am mai adaugat faina pana a iesit o coca molicica.
Am aruncat castronul la frigider pentru o ora jumate (normal ar trebui sa stea 3 ore la frigider, dar nu mai aveam timp), dupa care am impartit coca in 7 guguloaie. Am infainat masa si le-am intins bine cu sucitorul, am uns foaia cu putin ulei si am presarat merele calite. Am rulat frumusel si am pus rulada in tava unsa cu ulei. Le-am mai dat si lor o fata cu putin ulei si la cuptor cu ele, la foc potrivit spre mare (aprox.200 grade).
Cand sunt rumenite frumos pe deasupra se pune un stergar ud peste ele si se lasa la racit. Cand nu fac varianta de post in loc de apa se pune lapte si se mai adauga un ou.
Alte retete de post recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post