Rulada cu lamaie

Blatul: Se bat ouala si zaharul, la bain marin, pana devin consistente si spumoase. Se adauga faina, amidonul si praful de copt si se omogenizeaza. Se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g amidon
  • 1 lingura praf de copt
  • 6 foi de gelatina alba
  • 100 ml suc lamaie
  • 400 g smantana
  • 75 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Blatul:

Se bat ouala si zaharul, la bain marin, pana devin consistente si spumoase. Se adauga faina, amidonul si praful de copt si se omogenizeaza.

Se intinde aluatul intr-o tava acoperita cu hartie pentru copt si se da la cuptor pentru 10 - 12 minute.

Se rastoarna foaia pe un prosop presarat cu zahar, indepartezi hartia de copt, se inveleste in prosop si se lasa la racit.

Umplutura:

Se dizolva gelatina si se amesteaca cu sucul de lamaie, si coaja rasa de lamaie. Se bate smantana si zaherul pana se intaresc si apoi se adauga acest amestec peste cel cu gelatina.

Se intinde cremapeste blat, se ruleaza si se lasa la racit timp de o ora.
Se decoreaza fiecare felie de zahar pudra, si / sau cu sos de ciocolata sau sirop de dulceata.

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura Maya cu mere si crema de brinza ,

Prajitura cu mere,

Foietaj cu mere

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala