Rulada cu gem, nuca si cacao

Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 5 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr gem acrisor
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr nuca macinata

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza usor faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna fierbinte pe un prosop si se ruleaza imediat. Separat, se amesteca gemul cu cacaua si nuca macinata. Se desface usor rulada, se unge toata suprafata cu gemul preparat si apoi se ruleaza la loc.
Se serveste taiata felii, simpla sau cu frisca, dupa dorinta.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Papanasi fierti

Tort diplomat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors