Rulada cu gem

Rulada cu gem este desertul care cel mai probabil le va aminti adultilor de copilarie. Rulada cu gem este reteta de prajitura care se face cu foarte multa usurinta si nu e nevoie de multe ingrediente. In plus este o reteta ieftina.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •4 oua
  • •4 linguri cu zahar
  • •3 linguri faina
  • •esenta de vanilie
  • •gem de gutui pentru umplut

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta si faina.Se amesteca foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul.Se coace 8-10 minute in cuptorul deja incalzit.
Cand este gata, blatul se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed.Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor, apoi se desface si se intinde gemul.
In continuare, cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.


Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala