Rulada cu gem este desertul care cel mai probabil le va aminti adultilor de copilarie. Rulada cu gem este reteta de prajitura care se face cu foarte multa usurinta si nu e nevoie de multe ingrediente. In plus este o reteta ieftina.
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta si faina.Se amesteca foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul.Se coace 8-10 minute in cuptorul deja incalzit.
Cand este gata, blatul se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed.Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor, apoi se desface si se intinde gemul.
In continuare, cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.
Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...
Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecelIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala