Rulada cu gem

Rulada cu gem este desertul care cel mai probabil le va aminti adultilor de copilarie. Rulada cu gem este reteta de prajitura care se face cu foarte multa usurinta si nu e nevoie de multe ingrediente. In plus este o reteta ieftina.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •4 oua
  • •4 linguri cu zahar
  • •3 linguri faina
  • •esenta de vanilie
  • •gem de gutui pentru umplut

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta si faina.Se amesteca foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul.Se coace 8-10 minute in cuptorul deja incalzit.
Cand este gata, blatul se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed.Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor, apoi se desface si se intinde gemul.
In continuare, cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.


Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors