Rulada cu gem

Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie si la urma albusurile bat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar pudra
  • 2 linguri ciocolata de menaj
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie si la urma albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava de placinta tapetata cu unt si faina. Se tine tava in cuptor 10-15 minute, se scoate, apoi se rastoarna aluatul pe un servet ud si se ruleaza repede, cat este cald. Cand se raceste, se desface rulada, se unge cu gem de caise si se ruleaza din nou.

Se taie felii inainte de a servi.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Portocale umplute

Crema de iaurt

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors