Rulada cu gem

Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie si la urma albusurile bat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar pudra
  • 2 linguri ciocolata de menaj
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie si la urma albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava de placinta tapetata cu unt si faina. Se tine tava in cuptor 10-15 minute, se scoate, apoi se rastoarna aluatul pe un servet ud si se ruleaza repede, cat este cald. Cand se raceste, se desface rulada, se unge cu gem de caise si se ruleaza din nou.

Se taie felii inainte de a servi.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Portocale umplute

Crema de iaurt

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide