Rulada cu foi si crema de ciocolata

Foile: se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se incorporeaza in albusuri, a

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina; Pentru crema: 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura margarina
  • 4 galbenusuri; glazura de ciocolata

Mod de preparare

Foile: se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se incorporeaza in albusuri, amestecind usor. Se adauga faina, dupa care compozitia se imparte in doua. Se coc doua foi, la foc potrivit, pe fundul unei tavi. Crema: se amesteca laptele rece cu cacao, faina si zahar si se pune la fiert la foc mic, pina se ingroasa; dupa fierbere, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se amesteca compozitia cu margarina si galbenusurile. Crema se imparte in doua si se intinde pe cite o foaie calduta, dupa care se ruleaza foaia usor. Se da la rece.
Peste rulada, se poate turna o glazura de ciocolata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide