Rulada cu dulceata de visine

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu albusurile batute spuma tare. S

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Crema:
  • 400 gr smantana 25% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • dulceata de visine
  • esenta de vanilie
  • Ornare:
  • cateva visine
  • 2-3 linguri de nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu albusurile batute spuma tare. Se adauga treptat faina, coaja de lamaie, esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune in tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic pentru 20 min. Am scos de la cuptor, am intins pe hartie de copt si am rulat cu un sucitor in interior. Am lasat asa la racit.
M-am gandit cum sa fac crema... Tocmai facusem cu o seara inainte dulceata de visine, dupa aceeasi reteta ca anul trecut... si mi-a zis sa o folosesc la umplutura ruladei... dar mai voiam ceva ... si mi-am zis sa incerc, pentru ca mersese bine smantana batuta cu zahar pudra la fresh de vara cu cirese. Asa ca am mixat bine 400 gr smantana cu 5 linguri zahar pudra date prin sita de faina. Am dat la frigider cam 15 min.


Am desfacut blatul rulat, l-am uns cu dulceata de visine, am acoperit cu

smantana batuta cu zahar si am rulat tot acoperit cu hartie de copt. Am

dat la frigider pentru cateva ore. Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Vis de cocos

Atat va spun "delicioasa"!

Prajitura Vis de cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide