Am separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in galbenusuri si apoi am incorp
Am separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in galbenusuri si apoi am incorporat si albusul. Am dat o parte din compozitie in alt vas si am amestecat niste cacao (o lingura). Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt. si am dat la cuptor 15-20 min.
Cand se scoate de la cuptor se ruleaza cu hartie de copt pe un sucitor si se lasa la racit.
Crema:
300 ml de sampanie impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita pe foc.
Budinca se amesteca cu 50 ml sampanie si se adauga peste sampania cu zaharul care este pe foc, amestecandu-se pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecandu-se din cand in cand. Gelatina se lasa la umflat in cateva lingurite de sampanie si se topeste intr-o cratita cu apa fierbinte. Se bate frisca bine, se adauga peste ea sampania cu budinca si gelatina dizolvata. Se da la frigider (aici eu nu am avut rabdare sa o las ca nu mai aveam timp...) Crema se intinde pe foaia de blat si se ruleaza, se strange bine in hartie de copt sau folie (cum preferati) si se da la frigider cateva ore (de preferinta peste noapte). Chiar si cu crema distribuita in strat mai subtie... mie mi s-a parut parca prea dulce... dar tot nu m-am putut abtine sa nu mananc (chiar daca am probleme cu colecistul... si tochitura nici nu pot sa gust macar...)
Se lasa un timp la rece, iar apoi se taie felii. Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post