Rulada cu ciocolata si lichior

Albusurile se bat spuma cu putina sare, iar galbenusurile se freaca bine impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza albusurile. Se adauga, putin cate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 jumatate paharel de lichior visine
  • 100 gr faina
  • 1 cubulet de drojdie
  • 20gr unt
  • Pentru glazura:
  • 250 gr ciocolata
  • lapte
  • sare

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu putina sare, iar galbenusurile se freaca bine impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza albusurile. Se adauga, putin cate putin, faina, apoi drojdia. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata si se da tava la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate tava si se stropeste prajitura cu lichior. Separat, se topeste ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de lapte. Se unge blatul cu glazura de ciocolate apoi se ruleaza.


Rulada se serveste taiata felii.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare Prajituri simple Prajitura snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide