Rulada cu ciocolata este una dintre cele mai simple retete culinare de pe Culinar.ro. La baza ruladei sta crema de mascarpone si ciocolata. Pentru prepararea ruladei ai nevoie de: faina, unt, lapte, zahar, ciocolata.
Rulada cu ciocolata este perfecta pentru dupa-amiezele cand ti se face pofta pe ceva dulce.
Pregatim astfel aluatul pentru rulada:
punem la topit untul si treptat incorporam faina astfel incat sa nu se faca cocoloase. Pe rand punem cateun galbenus, continuam sa adaugam laptele incalzit si albusurile batute spuma. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Punem compozitia pentru rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava trebuie pusa in cuptorul preincalzit, la 180°C pana devine auriu. Cand devine auriu scoatem tava si acoperim aluatul cu un prosop umed. Intoarcem tava astfel incat blatul sa cada peste prosopul umed.
Cat timp tava cu aluatul se afla in cuptor pregatim crema de mascarpone:
Intr-un castron amestecam cu mixerul mascarpone cu zahar pudra si cu cele 2 galbenusuri adaugate pe rand, apoi ciocolata alba topita si intaritorul de frisca.
Peste blatul racit punem un rand de ciocolata topite, apoi crema de mascarpone cu ciocolata alba. Rulam aluatul astfel incat sa formam o rulada eleganta apoi o dam la frigider pentru 2-3 ore. Cand taiati felii de rulada trebuie sa folositi un cutit foarte bine ascutit astfel incat sa nu se intinda cremele. Rulada se poate pudra cu nesquik si un praf de scortisoara dar puteti folosi zahar pudra sau ciocolata topita.
Pofta buna!
Rulada de ciocolata se serveste de la frigider.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post