Se spala ouale, se sterg cu un prosop curat si se sparg, separindu-se galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare pe marginea plitei, se adauga galben
Se spala ouale, se sterg cu un prosop curat si se sparg, separindu-se galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare pe marginea plitei, se adauga galbenusurile, pe rand, se bate amestecul cu zaharul adaugat treptat si cu faina pusa in ploaie. Cand amestecul sta lipit de tel, se adauga cacaua cernuta, se omogenizeaza amestecul si se introduce compozitia in cuptor sa se coaca, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cinci minute la foc viu* apoi se face focul mic si se mai coace un sfert de ora. Se scoate aluatul si se rastoarna pe un prosop umed, care se ruleaza incet si se lasa sa se raceasca.
Separat se pregateste crema de ciocolata: se cerne o cana de lapte praf intr-o cratita mai mare impreuna cu trei linguri de cacao. Se amesteca bine, ca sa se omogenizeze si sa nu faca cocoloase cand se toarna siropul fierbinte, care se pregateste dintr-o cana plina de zahar si un pahar de apa. Siropul se toarna fierbinte peste lapte si cacao, se amesteca, se ingroasa pe foc, apoi se trage vasul si se pun nuci tocate si doua linguri
de unt. Se parfumeaza cu rom. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se deruleaza aluatul si se unge cu crema. Se ruleaza la loc si se pune pe un platou. Se taie si se imbraca cu restul de crema.
Alte retete dulciuri recomandate
Tiramisu
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post