Rulada cu capsuni

Blat de biscuit: Se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine), biscuitii la fel. Topim untul cu ciocolata. Amestecam toate ingredie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat de biscuiti
  • 140 gr biscuite (eu am pus petit beure)
  • 100 gr nuci sau arahide
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • Jeleu de capsuni
  • 200 gr capsune
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 gr gelatina hidratata in 2 linguri de apa
  • Crema de ciocolata
  • 3 oua intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri lichior de portocala
  • 10 gr gelatina hidratata in 4 linguri de apa
  • Pentru decor
  • 200 ml frisca
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Blat de biscuit:

Se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine), biscuitii la fel. Topim untul cu ciocolata. Amestecam toate ingredientele. Tapetam o forma de chec sau ce forma avem cu ceolofan alimentar. Imbracam fundul si peretii formei cu blatul de biscuit. Dam la frigider sa se intareasca.

Jeleu de capsuni:

Capsunele le mixam la robot. Le punem intr-o cratita pe aragaz ipreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Le lasam sa fiarba circa 1-2 minute. Dupa ce le dam la o parte, adaugam gelatina si mestecam bine sa se topeasca toate granulele. Lasam la racit crema.

Crema de ciocolata:

-ouale impreuna cu zaharul se pun pe baie de abur si le batem pana isi dubleaza volumul. Lasam deoparte sa se raceasca.

Frisca o mixam bine pana se intareste si apoi o amestecam cu crema de oua racita.

Impartim crema in doua parti:intr-o parte punem ciocolata topita si jumatate din gelatina inmuiata si topita la microunde. Amestecam bine si punem crema peste blatul de biscuit. Dam la congelator pentru un sfert de ora. Peste jeleul de capsuni punem crema ramasa, cele 4 linguri de lichior si restul de gelatina topita. Turnam aceasta compozitie peste crema de ciocolata. Punem peste crema de capsuni biscuiti intregi, astfel incat sa imbracam toata tava. Dam la frigider 1-2 ore pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit, scoatem tava si rasturnam prajitura. Acoperim cu ciocolata topita cu frisca. Ornam cu ciocolata alba si dupa imaginatia fiecaruia.


Alte prajituri recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors