Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutuim cu perle de tapioca

Simplu, rafinat si foarte delicios, un desert simplu dar foarte gustos!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri rase de faina
  • 2 linguri de nes decofeinizat
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura;6 linguri cu varf de gem de gutui
  • un cub de margarina sau unt(75g)moale
  • 2 linguri varfuite de tapioca perle

Mod de preparare

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute,amestecand cand si cand.Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o faruriuta 5-10 minute dupa care se scurg bine de apa si se dau la racit.Dupa ce fierb perlele de tapioca trebuie sa fie incolore.

2.Preparam blatul de cafea astfel;mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste.Dam deoparte bolul.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.

3.Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.

4.Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit,la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol.Este gata cand se rumeneste usor pe margini.

5.Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit ,desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.

6.Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale,pana otinem o consistenta legata si cremoasa.Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec ajutandu-ne de o lingura.

7.Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca,se ruleaza cu grija strans,ajutandu-ne de hartia de copt.Rulada otinuta se da 30 de minute la rece apoi o scoate si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui.Se feliaza si obtinem un desert delicios.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors