BLAT Se freaca galbenusele cu praful de copt. Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer. Se
BLAT
Se freaca galbenusele cu praful de copt.
Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer.
Se amesteca prima compozitie cu cea de-a doua si se adauga faina incetutz.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se baga in cuptorul incins la 160.
CREMA
Se amesteca ouale cu zaharul ,se adauga laptele si se pun pe foc mic cca 4 minute dupa care se adauga cacaoa si se mai lasa putin pe foc.
Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca complet.
Pana se raceste se amesteca margarina cu mascarpone pana devine ca o crema.
Acum trebuie scos blatul din cuptor si se ia usor de pe tava si se pune pe un prosop umed, rulandu-se impreuna cu acesta.
Blatul se lasa sa stea asa cam 10 minute. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se pune putin cate putin peste margarina si se adauga esenta de rom dupa gust(eu am pus o fiola).
Am desfacut blatul cu grija si cu ajutorul a doua tocatoare subtiri de plastic l-am mutat pe o tava. Se pune cam trei sferturi de crema peste iar in partea de unde vrem sa incepem a-l rula se pun bananele(doua si un pic mi-au trebuit mie)
Se ruleaza frumos, se pune restul de crema deasupra sau glazura si se orneaza cu banane(sau ce vrea fiecare).
Pofta buna!
Reteta Rulada cu banane a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu banane gasiti aici:
Chec cu banane si ciocolata,
Tarta tartin cu banane caramelizate,
Banane caramelizate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post