Blatul Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de lamaie, 4 linguri faina si
Blatul
Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de lamaie, 4 linguri faina si 2 linguri cacao. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava de dimensiuni mai mici, unsa cu ulei si in care s-a pus o hartie. Blatul se coace la foc foarte mic timp de maxim 10 minute, astfel incat sa nu se usuce (eventual cu usa cuptorului deschisa). Cand este copt, se intoarce tava si se rastoarna blatul pe celofan sau staniol si se lasa sa se raceasca.
Crema
Intr-o cratita de inox se pun 5 linguri de lapte, 5 linguri de zahar si se dizolva la foc mic. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga 150 gr. de nuca macinata si 150 g de unt. Dupa ce s-a topit untul, se adauga cele 6 albusuri batute spuma si se amesteca continuu, tot la foc mic, pana se ingroasa crema ca o smantana mai groasa. Se lasa la racit si se tine o jumatate de ora in frigider.
Se toarna crema peste blat, se intinde uniform si in partea mai ingusta a blatului se pun cele 2 banane decojite, cap la cap. Se ruleaza astfel incat bananele sa fie invelite de crema si crema de blat si rulada in celofan sau staniol. Se baga in frigider si se orneaza cu frisca atunci cand se serveste.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post