Rulada cu alune si nuci

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge cu unt o forma dreptunghiulara cu marginile joase unsa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • UMPLUTURA:
  • 1/4 L lapte
  • 60 g alune
  • 60g nuci
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de pesmet
  • 1 varf de cutit de cafea macinata

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge cu unt o forma dreptunghiulara cu marginile joase unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc bun.

Cat se coace aluatul se pregateste umplutura: -se oparesc cu un sfert de litru de lapte, 60 g alune si 60 g nuci, ambele pisate adaugand zaharul, un varf de cutit de cafea macinata si 3 linguri de pesmet fin. Se freaca bine pana se face ca o crema. Dupa ce s-a copt aluatul, se scoate din tava fierbinte si se unge cu crema de nuci si se ruleaza repede cat este inca fierbinte. Se glaseaza cu ciocolata si cine doreste orneaza cu frisca.


Se serveste dupa 1 zi dupa pregatire.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide