Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge cu unt o forma dreptunghiulara cu marginile joase unsa
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge cu unt o forma dreptunghiulara cu marginile joase unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc bun.
Cat se coace aluatul se pregateste umplutura: -se oparesc cu un sfert de litru de lapte, 60 g alune si 60 g nuci, ambele pisate adaugand zaharul, un varf de cutit de cafea macinata si 3 linguri de pesmet fin. Se freaca bine pana se face ca o crema. Dupa ce s-a copt aluatul, se scoate din tava fierbinte si se unge cu crema de nuci si se ruleaza repede cat este inca fierbinte. Se glaseaza cu ciocolata si cine doreste orneaza cu frisca.
Se serveste dupa 1 zi dupa pregatire.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post