Rigo Jancsi

Blat: 1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 3 oua mari separate
  • 60g zahar
  • 60g faina
  • 20g/2 linguri cacao
  • Crema: 100g ciocolata bucati (amaruie)
  • 400ml frisca
  • 50g zahar
  • Glazura: 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blat:

1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacaoa si se adauga usor compozitiei.

2. Se pune hartie de copt/se tapeteaza in tava, se pune blatul si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C (foc mic) 15-20 minute pana ce blatul revine in sus daca e apasat la mijloc. Se lasa 5 minute sa se raceasca. (Atentie! Va fi subtirel).

Crema:

1. Ciocolata se topeste pe bain-marie cu 100-150 ml frisca. Restul de frisca se bate spuma cu zaharul si apoi se pune la frigi. Cand ciocolata e topita, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece, se incorporeaza in frisca batuta (cu mixerul).

2. Blatul se taie in doua. Pe o bucata se pune crema si se lasa in frigider pana se intareste – eventual, peste noapte. Restul de blat se lasa afara.

Glazura:

1. Zaharul, cacaoa si apa se fierb. Cand toate s-au topit si au dat cateva clocote, se adauga untul. Se amesteca bine si se toarna si intinde pe al doilea blat. Cand glazura s-a intarit si racit, blatul se pune peste prajitura si se baga inapoi in frigider. (Glazura originala era asa: 50g ciocolata

1/2 lingura ulei

Ciocolata si uleiul se topesc pe bain-marie pana ciocolata e fina. Glazura se toarna si se intinde pe a doua bucata de blat.)

Se taie cu cutitul muiat in apa fierbinte si se serveste.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors