Profiterol

Profiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit alaturi de mai multa ciocolata sau fructe proaspete.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 150g faina
  • 4 oua
  • 75g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 gr frisca
  • 200 gr inghetata de vanilie sau fructe
  • 50 gr ciocolata
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul pentru profiterol:

Intr-o cratita se pun la fiert 250ml de apa cu untul taiat cubulete, zaharul si un varf de sare. Cand da in clocot se pune faina in ploaie, se opreste focul si se amesteca energic, pentru a forma un aluat ce se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga ouale, cate 1 odata.

Cuptorul se incalzeste la 210C si se tapeteaza o tava cu hartie cerata. Se pun cu lingura sau cu posul mici gogosele cu spatiu intre ele. Se dau la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumene si au crescut frumos.

Se prepara un sos de ciocolata, topind ciocolata in lapte fierbinte. Se da la rece. Se taie in doua gogoselele si se umplu cu frisca sau cu crema de ciocolata.


Profiterolul se serveste cu sos de ciocolata sau cu fructe proaspete si frisca.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors