Pralin de alune de padure si mousse de pralin

Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja. Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat, s

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 135 g alune
  • 90 g zahar
  • Pentru Mousse de pralin: 350 g frisca lichida + 2-3 linguri zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • 180 g pralin de alune
  • 15 g rom

Mod de preparare

Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja. Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat, si cand devine auriu se pun alunele, amestecand pana acestea sunt bine inrobate in caramel.Se rastoarna pe o tava unsa cu putin ulei, si se lasa sa se raceasca.

Apoi se toaca la robot pana devin pasta.

Frisca se bate cu zaharul si se tine la rece. Gelatina se inmoaie in apa rece si dizolva conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca cu romul si cu o parte din pralin, apoi totul se pune peste restul de pralin. Se adauga o parte din frisca, se amesteca, apoi se adauga si restul de frisca, amestecand usor de sus in jos.

Reteta propusa de Daneza13

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciabatta cu masline

O reteta de ciabatta usoara si ultra rapida, fara maia.Tot ce avem de facut este sa amestecam aluatul cu o lingura, apoi sa...

Ciabatta cu masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala