1. Incalziti cuptorul la 350F /180 C. Pregatiti o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pregatita cu hartie de copt. 2. Intr-un vas amestecati sp
1. Incalziti cuptorul la 350F /180 C. Pregatiti o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pregatita cu hartie de copt.
2. Intr-un vas amestecati spuma, zaharul si untul, adaugati ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa ca ati adaugat fiecare ou.
Rezulta o crema subtire si usoara. Crema la care am adaugat migdale macinate.
3. Se adauga grisul, praful de copt, migdalele macinate, migdalele feliutze (flakes), stafidele scurse bine, iaurtul, ce a mai ramas, coaja de lamaie si amestecati usor prin rasturnare.
Grisul pe care l-am folosit eu e foarte fin macinat, aproape ca o faina. Nu as putea sa spun cum iese cu grisul pe care il gasiti in Ro. Eu mi-l amintesc acela ceva mai marisor macinat. Daca totusi exista si mai marunt, alegeti cel mai fin.
4. Turnati in tava care merge la cuptor, eu am folosit 23x23 cm dar merge si un pic mai mare. Prajitura creste putin dar nu ar trebui sa iasa tare inalta.
e poate servi dupa inspiratie cu migdale sau frisca on top sau alte combinatii care va fac placere.
Pofta buna!
Reteta Prajiturica la cafea sau ceai a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro
Alte retete cu migdale gasiti aici:
Prajitura OPERA, migdale, cioco, cafea,
Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici,
Tort cu caise, zmeura si migdale
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post