Prajituri cu mandarine

Se pune faina intr-un castron. Deasupra se toarna 250 ml lapte caldut. Se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lingurita de zahar si putina faina. Se l

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 750 ml lapte
  • un cubulet de drojdie
  • 120 g zahar
  • sare
  • un plic suc de vanilie
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 40 g amidon alimentar
  • 500 g smantana
  • 4 cutii compot de mandarine (315g cutia)
  • 50 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron. Deasupra se toarna 250 ml lapte caldut. Se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lingurita de zahar si putina faina. Se lasa 15 min la dospit. Se adauga 50 g zahar, zahar vanilat, oua si ulei. Se framanta totul si se lasa 30 min la dospit. Se amesteca 6 linguri de lapte cu amidonul alimentar. Restul de lapte se fierbe cu zaharul. Se adauga amidonul dizolvat si se fierbe la foc mic. Se lasa sa se racesca. Se adauga smantana.

se lasa fructele la scurs.se intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei.se toarna 1/2 din compozitia de lapte si smantana si se pun fructele.se toarna si restul .se presara cu fulgi de migdale si se lasa tava 15-20min inainte de a o pune la copt.se coace la foc potrivit.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala